julietteloogman.reismee.nl

First week in the UK

Na 5 dagen geen laptop (ik had geen goede stekker die het deed) en geen internet (Adrian was vergeten mijn laptop en telefoon aan te sluiten aan het wifi) kan ik weer lekker op mijn eigen laptopje facebooken, twitteren, series kijken, skypen en facetimen. Na deze 5 dagen merk ik pas hoe erg ik afhankelijk ben van een laptop met internet.

Maar ik dwaal af. Laat ik beginnen bij zondagochtend. Na een nacht goed geslapen te hebben en eigenlijk totaal niet nerveus te zijn ging ik met volle moed naar Schiphol. Maar toen ik het bord met ‘Schiphol’ zag kon ik wel huilen, ik ging echt en ik ging echt voor een half jaar! Na een paar dingen om te hebben gegooid van koffer naar koffer had ik er twee met 23 kilo en kwam het afscheid steeds dichter bij. Na nog een kopje koffie te hebben gedronken met papa en mama was het echt zover. Na wat tranen, lieve woorden en dikke knuffels, ging ik de douane door, nog een laatste keer zwaaien en toen stond ik er alleen voor. Ik ben gelijk naar mijn gate gelopen want had de rust niet om lekker in winkeltjes te kijken. Om kwart voor 9 gingen we boarden en op naar Leeds. Na een vlucht van 50 minuten kwam ik aan in Engeland. Snel mijn koffers gepakt en op naar de aankomsthal. Nikki en Jessica kwamen mij samen ophalen, we zouden nog een uurtje moeten rijden richting Barlby.

Eenmaal aangekomen in mijn huis voor de volgende 6 maanden, heb ik lekker rustig aan gedaan. Met de kindjes gespeeld en koffers uitgepakt. ’s Avonds prima geslapen en maandag ochtend moest ik om half 8 beneden zijn.

Omdat Nikki en Jessie deze week zijn is doen we het nog een beetje rustig aan, geen haast ’s ochtends en ik hoef nog niet alles te doen.
Maandag hebben we Ollie naar nursery gebracht en gingen we daarna met Jessica kijken bij Orchid Trees, een nursery waar ze woensdag en donderdag naartoe zou gaan om pizza’s te bakken en arts and crafts te doen. Maandagochtend was ze alleen maar aan het huilen en wilde ab-so-luut niet gaan om even te kijken. Maar toen ze binnen kwam bij Orchid Trees en ze een echte Belle-dress zag hangen, wilde ze toch wel graag dat Nikki en ik weg zouden gaan, zodat ze kon gaan spelen. We zouden haar voor een halfuurtje achterlaten en dan weer komen halen, het was tenslotte alleen maar een dag om te kijken of ze het wat vond. Toen we Jessie gingen ophalen bleek dat ze het zo leuk vond dat ze nog een dag extra wilde. Dus hadden Nikki en ik nog een dag extra zonder kinderen. Na Jessica opgehaald te hebben gingen we snel kijken in een Designer outlet die hier 10 minuutjes vandaan is, maar met Jessie erbij was het niet echt winkelen. Ik heb haar uiteindelijk even meegenomen naar de speelplaats zodat Nikki wat broodnodige dingen kon halen. We zijn daarna snel naar huis gegaan en na het avond ritueel met de kindjes, ben ik ook snel gaan slapen.

Dinsdag gingen we naar York. Jessie ging naar Orchid Trees Omdat Nikki een fulltime job heeft en niet veel vakantie, wilde ze graag even winkelen en dat hebben we gedaan ook. We zijn van 11 tot 4 in York geweest en waren beiden kapot toen we in de bus terug gingen. Ollie en Nikki zijn al een tijdje ziek en ik met mijn briljante immuunsysteem wordt gelukkig altijd ziek, dus ook ik loop te snotteren en te hoesten. In York had ik een UK-stekker gekocht voor mijn Mac, maar eenmaal thuis bleek ik de verkeerde te hebben en dus kon ik niet lekker filmpjes kijken. Ook dinsdag ben ik vroeg mijn bed in gekropen want elke dag moet ik vroeg opstaan.

Woensdag ochtend zijn we even het winkelcentrum in geweest waar Nikki vlakbij werkt, ook in York. We hebben hier even snel boodschappen gedaan want we voelden ons beiden niet zo lekker en hadden zin in een dagje thuis.

Donderdag zijn we weer naar de Designer Outlet gegaan omdat we maandag met Jessica erbij helemaal geen tijd hadden om rustig rond te kijken. Nikki en ik zijn beiden ons eigen weg gegaan en ik heb heerlijk rustig rondgekeken in winkeltjes en heb me prima vermaakt. Toen we op het punt stonden om weg te gaan vroeg Nikki of ik liever nu even snel naar York wilde gaan voor een goede stekker en dat wilde ik eigenlijk wel. York was extreem druk, omdat het nu half-term break is. Na de Applestore en Rituals in te zijn gedoken zijn we snel weer terug naar huis gegaan. Ook deze middag deden we lekker rustig aan. Ik heb heerlijk filmpje gekeken in mijn bed en me een beetje terug getrokken. Ik zal ook wel blij zijn als ik volgende week alleen hier ben en lekker mijn eigen ding kan doen en vrienden kan gaan maken.

Ollie en Jessica zijn me heerlijk aan het testen. Woensdag heb ik Ollie naar nursery gebracht en toen we thuis wegliepen was er niets aan de hand maar 1 meter voor nursery begon die te schreeuwen en te huilen, dus heb ik hem opgetild en gedropt bij nursery. Toen ik hem ging ophalen die middag weer hetzelfde verhaal, maar toen die bijna naar bed ging kwam die toch wel even bij me zitten en knuffelen. Ook laat die me naar boeken zoeken (ze hebben er echt honderden) die ze helemaal niet hebben. En ik, als lief meisje, ga natuurlijk echt zoeken, totdat ik erachter kom dat hij me in de maling neemt.

Jessica heeft een behoorlijk eigen willetje en wordt hier in huis ook wel ‘madam’ of ‘Queen’ genoemd. Als Jessica iets wilt wordt er vaak gezegd ‘The Queen has spoken’. Jessica is vooral onaardig. Ik mag niet bij haar in de buurt komen, mag de deur van de auto niet open doen, haar niet aankleden etc. Ze probeert me ook woorden aan te leren in het Engels die helemaal niets betekenen. Ook zeggen dat ze me niet leuk vindt en dat ze Ellie mist komt nog wel eens voor. Maar zoals Nikki ook al zei ‘they are just testing you’ en ‘they are to young to understand what they are saying’. Ik maak me dus ook niet al te druk en denk dat het al stukken beter gaat als Nikki volgende week weer gaat werken. Ook kan ik dan mijn eigen ding gaan doen.

Vandaag is Adrian weer thuis, hij werkt in London en is van vrijdag tot zondag thuis.
Nikki had me alvast gewaarschuwd dat ze de vrijdagen haat omdat de kinderen dan helemaal gek worden omdat papa weer thuis is. En ik moet eerlijk zeggen, dit klopt ook wel.
Om Adrian even de tijd te geven vanuit huis te kunnen werken zonder dat Jessie om hem heen loopt, zijn we naar Selby geweest. Dit is een klein dorpje hier 5 minuten vandaan. Nikki heeft me even snel alles laten zien, want Jessica is vandaag thuis dus we hadden niet echt de tijd om alles te bekijken. Het was vroeger een stad waar ze in mijnen werkten en ik moet zeggen zo ziet het er ook nog wel een beetje uit. Erg veel lelijke Engelsen gezien en de winkeltjes zijn allemaal te klein om met 3 mensen in te staan. Ze hebben daar wel een sportschool met zwembad dus ik ga dat volgende week maar eens op mijn gemak bekijken.
Jessica is al de hele dag bezig met onaardig doen tegen mij en heeft ook toen we terugkwamen nog een kwartier in de auto gezeten omdat ik weer haar deur niet open mocht maken.

Zo, dit was mijn behoorlijk lange verhaal van de eerste week in Engeland. Ik moet eerlijk zijn dat ik er naar uit kijk dat het weekend is. Dan ben ik ‘vrij’ en kan ik lekker mijn eigen ding doen. Ik denk dat ik dit weekend, als het droog is, ook even wat foto’s zal maken van de omgeving. Dus die krijgen jullie snel te zien.

Speak to you soon! X

Sylvia

Ha, Jet, wat leuk dat ze nog vrij was en je meenam om wat rond te rijden en te shoppen. Geeft je vast al een beetje een thuisgevoel. Zijn het lieve, leuke kindjes om op te passen? En je eigen verblijf geeft het je een beetje een thuisgevoel met jou spulletjes erin?
Vind je York leuk of is het een volgebouwde stad geworden? Ben benieuwd naar je foto's. Heb vanmorgen met je moeder gebeld over hoe het haar vergaat zo zonder jou, nou dat lukt gelukkig aardig.
Houd haar wel in de gaten hoor....doen er meer natuurlijk. Kijk uit naar het vervolg van je belevenissen.
Lieve Jet dikke kus, liefs Syl

John-Robin

Ha Juliette, nou hier heerlijk met de meiden je avonturen voorgelezen. Die vinden het ook maar wat leuk van je te horen (want je hebt ook wit haar, net als zij! Quote). Oh ja, tipje voor als de kids je eens echt het bloed onder de nagels vandaan halen; http://www.ehow.com/how_4510640_rid-annoying-people.html

Jacqueline - mams

Lieverd, net je verslag gelezen; het is al een heel verhaal geworden zo na zo'n eerste week UK. Gelukkig is het weekend en nu lekker r e l a x e n en je eigen ding doen. Vanavond zijn Joyce en Eric hier, ik zet skype aan en dan spreken we weer geselli. Dag mop lieve hug en xxxx

Ger -Papzz

Hey mop,

We kunnen zo na een half jaar een boek van je avonturen uit gaan brengen! Maak der een fijn weekend van! Je eerste week zit er bijna op! En je weet het; bij oversteken eerst naar rechts kijken! Love u!!!

Kirsten

Lieve Jet, Leuk om je ervaringen te lezen. Ik hoop dat je het weekend heerlijk je eigen ding kunt doen. Even bijkomen, want komende week alleen alles regelen zal ook een klus zijn! Bleef ik uit je buurt om je niet ziek te maken ... ben je nu toch aan het snotteren. Veel liefs lieverd, Kirsten

ingrid

Hoi Juliette,

Fijn weekend gehad?
Wat een andere wereld he? Nu nog wennen maar straks voel je je vast snel thuis!
Hopelijk zijn de kindjes goed te handelen, ook dat is wennen. Wens je heeeeel veel succes en geniet er van, ga je volgen!
Dikke kus, ook van Pauline en Delany.

ooooom boudewijn

Lieve Jet , niet die kinderen slaan hoor !! dan ben je zo weer thuis. Kus petra boudewijn en neef Sjoerd